donderdag, april 05, 2007

APS: Woensdag 11 april: debat over prijs advocatuur Dit is


APS: Woensdag 11 april: debat over prijs advocatuur

Dit is een origineel persbericht.

Persbericht Nederlandse Orde van Advocaten

4 april 2007

Woensdag 11 april: debat over prijs advocatuur

Op woensdagavond 11 april aanstaande vindt er in De Balie in Amsterdam op initiatief van het bestuur van de Nederlandse Orde van Advocaten een debat plaats over 'De prijs van de advocaat voor de particulier'. Aanleiding voor het debat zijn de artikelen in verschillende media over de spanning tussen 'professie en profijt'. Zo stelde advocaat Roland Mans in het Advocatenblad dat de advocatuur een proDeofonds moet oprichten. Coen Drion pleitte in het Nederlands Juristenblad voor een 'code voor de Nederlandse (commerciële) advocatuur, vergelijkbaar met de Code Tabaksblatt'.
Advocaat Coen Drion (Kennedy Van der Laan) zal zijn stelling toelichten. Daarna is het woord aan Kamerlid A. Wolfsen (PvdA), mevrouw dr. mr. M. Drenth von Februar (schrijfster, juriste, columniste) en mr. M. Ynzonides, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. Voorzitter is mr. B. Asscher, voormalig president van de rechtbank Amsterdam.
Zaal open 19.45 u.; aanvang 20.15 u. Wilt u de avond bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via e.slager@advocatenorde.nl

einde bericht

Noot voor de redactie:
De Nederlandse Orde van Advocaten, gevestigd in Den Haag, is de publiekrechtelijke beroepsorganisatie van alle (ruim 14.500) advocaten in Nederland. De wettelijk vastgelegde kernfunctie is de zorg voor de kwaliteit van advocatendiensten. Die omvat onder andere een omvangrijk opleidingsprogramma voor de advocatuur, het opstellen van verordeningen en andere bindende regels, tuchtrechtspraak, voorlichting en dienstverlening aan de leden plus advisering aan de overheid. De organisatie wordt bestuurd door de Algemene Raad.
ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.