maandag, april 02, 2007

APS: Van 16 tot en met 21 april: Internationale Handelsdag


APS: Van 16 tot en met 21 april: Internationale Handelsdag KvK

Dit is een origineel persbericht.

De Kamer van Koophandel organiseert voor de derde keer de Internationale Handelsdag. Van maandag 16 tot zaterdag 21 april staan op elf locaties in het land de deuren van open voor bezoekers die kennis willen maken met alle aspecten van internationale handel. Op de Internationale Handelsdag kunnen bezoekers door middel van een informatiemarkt, presentaties en een netwerkcafé hun kansen toetsen op het gebied van zakendoen met het buitenland. De Kamer van Koophandel verwacht 4000 bezoekers.

De Kamer van Koophandel organiseert deze dag om met name MKB-ers op een vrijblijvende manier te stimuleren om eens over de grens te kijken. Op deze wijze wil de KvK ondernemers nieuwe markten en mogelijkheden laten ontdekken en ze helpen met het leggen van de juiste nieuwe contacten. Volgens Thijs Wöltgens, voorzitter van Kamer van Koophandel Nederland, liggen er vaak internationale kansen voor MKB-ers. 'Ze hebben alleen behoefte aan overzicht. Dit biedt de KvK aan. Daarna pakken ze het verder zelf op. De KvK helpt hiermee kleine bedrijven hun potentieel internationaal te benutten.'

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt staan stands van organisaties die ondernemers kunnen helpen bij het internationaal zakendoen, zoals de EVD, de Douane en banken. Op deze manier kunnen bezoekers inzicht krijgen in het proces van import en export. Bovendien wordt op elke locatie speciale aandacht aan diverse landen geschonken.

Presentaties
Tijdens de presentaties krijgt men antwoord op verschillende vragen zoals, 'Hoe begin ik met importeren?', 'Hoe vind ik de juiste internationale contacten' en 'Met welke regels en documenten moet ik rekening houden?' Tevens worden presentaties gegeven over het zakendoen met een specifiek land.

Netwerkcafé
In het netwerkcafé kan, in een informele sfeer, gesproken worden met ervaren importeurs en exporteurs. Daarnaast is er volop ruimte om te netwerken.

Op www.kvk.nl/ihdag is het complete programma van de Internationale Handelsdag op de verschillende locaties te vinden. Hier kan men zich tevens voor deze dag aanmelden. De toegang is gratis.


Noot voor de redactie:

Meer informatie is te vinden op www.kvk.nl/ihdag Ook kunt u contact opnemen met:
Kamer van Koophandel Nederland, Mw. Diana Vergeer, tel. (070) 314 3437, 06-3035 2921, dvergeer@kvk.nl.ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.