dinsdag, april 03, 2007

APS: Nieuw album voor Krezip Dit is een origineel persbericht.


APS: Nieuw album voor Krezip

Dit is een origineel persbericht.

Op 14 mei verschijnt het nieuwe album van Krezip. Plug It In zoals de nieuwe plaat gaat heten, zal een nieuw geluid laten horen van de zeskoppige band.

Krezip heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de voorbereidingen van dit nieuwe album. Zo is Jacqueline Govaert in LA geweest om te schrijven met The Wizardz of Oz (o.a. I Apologize, What Are You Waiting For) maar heeft daarnaast vooral veel in Zweden aan Plug It In gewerkt. Ook dichter bij huis heeft ze nummers geschreven samen met Krezip gitarist JanPeter Hoekstra. Zo is hier de eerste single Plug It In & Turn Me On uit voortgekomen die op 23 april zal uitkomen.

Plug It In is geproduceerd door Adel Dahdal (o.a. producer van The Sounds) en Peter Mansson (o.a. producer van de zeer succesvolle Zweedse artiesten Darin en Markus Fagervall).

Krezip klinkt op dit nieuwe album meer 80's punky en new wave en bevat hier en daar een vleugje disco.

De band is erg blij met het resultaat: 'Het ging eigenlijk heel erg vanzelf en natuurlijk, we werden als het ware deze richting opgezogen en daar was ik meteen heel erg enthousiast over. Het is spannend om anders te werken dan je gewend bent, maar het was vooral heel erg inspirerend!' aldus Jacqueline Govaert.

Om de release van Plug It In te vieren tourt Krezip met een speciale releasetour door het land. Zij zijn te zien in de volgende plaatsen:

17 mei - Helling, Utrecht
18 mei - Mezz, Breda
19 mei - Doornroosje, Nijmegen
31 mei - Vera, Groningen
1 juni - Speakers, Delft
2 juni - Hedon, Zwolle

De try-outs zijn op 19 april in het Patronaat, Haarlem (uitverkocht) en op 21 april in Rotown, Rotterdam (uitverkocht).

Krezip behoort al jaren tot de top van de Nederlandse pop/rock scene. Ze scoorden grote hits met Won't Cry en I Would Stay en stonden als jongste band ooit op Pinkpop. Het laatste album van Krezip What Are You Waiting For kwam destijds op nummer 1 binnen in de album charts.

VOOR MEER INFORMATIE: SONY BMG: 035 6298 298
ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.