dinsdag, april 03, 2007

APS: AT&T onderhandelt over investering in Telecom Italia Dit is


APS: AT&T onderhandelt over investering in Telecom Italia

Dit is een origineel persbericht.

AT&T onderhandelt over investering in Telecom Italia

SAN ANTONIO, April 2 /PRNewswire/ --

AT&T Inc. (NYSE: T) verklaarde vandaag bezig te zijn met onderhandelingen over een mogelijk indirecte investering in Telecom Italia S.p.A. Het voorstel is dat AT&T een belang van één derde aankoopt in Olimpia S.p.A., een houdstermaatschappij met ongeveer 18 procent van de gewone aandelen van Telecom Italia. Dit hangt af van de toewijding van AT&T bij de realisatie ervan, overeenkomst over andere voorwaarden van de transactie en het vervullen van andere voorwaarden. America Movil, S.A.B. de C.V. (AMX) overweegt ook een investering van één derde in de aandelen van Olimpia bij deze onderhandelingen. De investering van AT&T hangt af van de investering van America Movil.

AT&T onderhandelt over de mogelijke investering om de belangen van Pirelli & C.S.p.A. aan te kopen, dat 80 procent van Olimpia bezit. Olimpia heeft enkel activa van Telecom Italia.

De waardering van de belangen in Olimpia die eventueel te koop aangeboden worden zijn gebaseerd op de prijs per aandeel van Telecom Italia, gelijk aan 2,82 euro, min de netto schuld van Olimpia op de sluitingsdatum van de transactie, als aan de voorwaarden van het voorstel voldaan wordt.

Als wereldwijd telecomleider in draadloos en breedband internet en IP-netwerken met klanten in 137 landen, onderzoekt AT&T continu mogelijkheden om de groeiende wereldwijde klantenbasis van het bedrijf beter te helpen. AT&T gelooft dat deze mogelijke investering in Olimpia een strategische partner kan betekenen waarmee Telecom Italia zijn beste praktijken kan delen en gezamenlijke interesses kan nastreven.

AT&T heeft zich bewezen als bekwaam, toegewijd partner in zijn internationale investeringen, waarbij het zich associeert met plaatselijke eigenaars en managers en samenwerkt met regeringen om de recentste telecommunicatienetwerken, -producten en -diensten te leveren aan consumenten en bedrijven. Zo heeft AT&T al 17 jaar een partnerschap met Telmex en deze succesvolle samenwerking leverde één van de modernste telecommunicatienetwerken in Noord-Amerika op. Een ander voorbeeld is een investering van AT&T in Zuid-Afrika die resulteerde in een wederzijds voordelige relatie die zowel consumenten en bedrijven hielp.

Telecom Italia is één van de grootste en best georganiseerde providers van communicatiediensten met een marktkapitalisatie van ongeveer 40 miljard euro (53,4 miljard dollar). Telecom Italia heeft 24 miljoen landlijn-, 57,9 miljoen mobiele en 8,6 miljoen breedbandverbindingen, met o.a.
breedbandbelangen in Nederland, Frankrijk en Duitsland en draadloze netwerken in Brazilië.

AT&T, erkend door Forbes magazine als "Company of the Year" in 2006, is industrieleider in convergentie en integreert netwerken en toepassingen om diensten te leveren aan de "drie schermen" die het belangrijkst zijn voor consumenten: televisie, personal computer en het draadloos toestel. AT&T is van plan in 2007 ongeveer 18 miljard dollar kapitaal te investeren om zijn draadloze, telefoonlijn- en internationale netwerken te versterken.

Nota: Dit bericht van AT&T en andere persberichten zijn beschikbaar onder een RSS feed op www.att.com/rss.

Over AT&T

AT&T Inc. is een voorname houdstermaatschappij in communicatie. Zijn dochterondernemingen en filialen, AT&T bedrijven, leveren diensten van AT&T in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Hun producten zijn o.a. de modernste bedrijfscommunicatiediensten ter wereld op basis van IP en nationale toonaangevende, draadloze snelle internettoegang en stemdiensten. Als onderdeel van zijn strategie voor de integratie van de drie schermen, breidt AT&T zijn videodiensten uit met televisiediensten voor de volgende generatie, zoals AT&T U-verse(SM) TV. Op de binnenlandse markt is AT&T bekend als authoriteit in het publiceren van telefoonboeken en advertentieverkoop van zijn Yellow Pages en YELLOWPAGES.COM organisaties en het AT&T merk geeft toestemming aan vernieuwers in sectoren zoals communicatieapparatuur. Ga voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten die de dochtermaatschappijen en filialen van AT&T leveren naar www.att.com.

AT&T en het AT&T logo zijn handelsmerken van AT&T Knowledge Ventures.


Website: www.att.com
www.att.com/rss

Contact:

VS - Ashley Blaker bij AT&T, +1-210-351-5036, ashley.blaker@att.com, Europa - Niall Hickey, +44-771-577-1451, niall.hickey@att.com; Italië - Marco Palocci bij AT&T, +39-335-5648280, mpalocci@brunswickgroup.com

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.