donderdag, april 05, 2007

APS: AFM waarschuwt tegen Ashton Trading Corporation Dit is een


APS: AFM waarschuwt tegen Ashton Trading Corporation

Dit is een origineel persbericht.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers niet in te gaan op aanbiedingen van beleggingsdiensten door Ashton Trading Corporation. De AFM heeft een redelijk vermoeden dat Ashton Trading Corporation in Nederland beleggingsdiensten aanbiedt en heeft verricht zonder daar een vergunning voor te hebben. Ook valt dit bedrijf niet onder de zogeheten vrijstellingsregeling. De AFM heeft van drie consumenten klachten ontvangen dat zij door Ashton Trading Corporation telefonisch zijn benaderd. Ashton Trading Corporation overtreedt de Wet op het financieel toezicht door zonder vergunning of vrijstelling beleggingsdiensten aan te bieden of te verrichten.

Ashton Trading Corporation gebruikt bij het aanbieden van beleggingsdiensten de volgende adressen:The International Business Center, Room 201, 23rd Floor 105 Dun Hua South Road, Section 2, Taipei 106, Taiwan en 300 West Plaza Mayor, Centro Padre Pío, Office 6, Rohmoser, San José, Costa Rica).

De AFM raadt beleggers die met een instelling of persoon zaken willen doen aan, vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd en in Nederland beleggingsdiensten mag aanbieden of verrichten. De AFM adviseert beleggers tevens dringend om vooraf de waarschuwingslijsten te raadplegen. Op www.afm.nl/waarschuwingslijsten toont de AFM drie waarschuwingslijsten: (1) instellingen en personen die geen vergunning hebben terwijl ze die volgens de wet wel zouden moeten hebben, (2) instellingen die geen prospectus uitgeven bij hun effecten, terwijl ze dat wel zouden moeten doen volgens de wet en (3) instellingen waartegen buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd. Beleggers kunnen bij vragen of klachten ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900- 5400 540 (0,35 euro per gesprek).

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, persvoorlichting AFM, Drea Berghorst 020-5521833, of Alice Jentink 020-5535573.


ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.