donderdag, april 05, 2007

APS: 03/05 Internationale dag van de Persvrijheid Dit is een


APS: 03/05 Internationale dag van de Persvrijheid

Dit is een origineel persbericht.

Vooraankondiging

03/05 Internationale dag van de Persvrijheid
Media-Estafette voor Persvrijheid

Voor een Nederlander is persvrijheid misschien vanzelfsprekend, voor vier-vijfde van de wereldbevolking is dat niet het geval. De media-estafette op 3 mei, de Dag van de Persvrijheid, vestigt de aandacht op dit feit en legt uit waarom persvrijheid belangrijk is.

Tijdens de media-estafette gaan een aantal prominente presentatoren en journalisten langs bij hun radio- en televisiecollega's die op deze dag een uitzending verzorgen. Zij vertellen waarom zij persvrijheid belangrijk vinden en vragen aandacht voor een handtekeningenactie voor de journalist en schrijver U Win Tin. Deze 77 jarige Birmees is een van de langst in de gevangenis zittende journalisten ter wereld. Het publiek wordt opgeroepen aan de actie voor zijn vrijlating mee te doen.

De estafette is een initiatief van Free Voice, die hiervoor samenwerkt met
Amnesty International, en wordt gehouden in en om het Mediapark te Hilversum.

Alle media kunnen aansluiten
De media-estafette betrekt makers van radio- en televisieprogramma's bij het belang van persvrijheid en daagt ze uit daar op eigen manier aandacht aan te besteden.
Ook makers van rtv-omroepen buiten Hilversum en van internetsites en van krant- en weekbladen kunnen aansluiten bij de media-estafette. Zo is het speciaal ontworpen logo van Len Munnik, vrij van rechten, beschikbaar.

Voor de Dag van de Persvrijheid is een speciale website www.persvrijheid.nl met ruim aandacht voor de media-estafette en de handtekeningenactie. Deze website is vanaf 11 april on line.

De media-estafette wordt met raad en daad gesteund door onder meer NVJ, NDP, Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, Wereldomroep, Press Now en TCN Mediapark.
ANP Pers Support sponsort dit initiatief door middel van het kosteloos distribueren van de persberichten.

Het beeldmerk is - vrij van rechten- te downloaden op:

www.freevoice.nl/pages/weblog.php?id=65

Meer informatie: www.freevoice.nl
Kees Dorresteijn 035 - 6250116 kees.dorresteijn@freevoice.nl
Aik Meeuse 035- 6250116 aik.meeuse@freevoice.nl


ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.