vrijdag, maart 02, 2007

APS: Wie wordt de sterkste vrouw van Nederland? Dit is


APS: Wie wordt de sterkste vrouw van Nederland?

Dit is een origineel persbericht.

In het kader van de Internationale Vrouwendag op 8 maart is vanaf vandaag de verkiezingswebsite voor de sterkste vrouw van Nederland online. De vrouwelijke hoofdrolspelers uit de musical The Wiz en een vakjury hebben de genomineerde vrouwen op de website verkozen. In de musical The Wiz, is hoofdpersonage Dorothy (Nurlaila Karim) het voorbeeld van een sterke, zelfstandige vrouw.

Het verhaal van The Wiz - dat ruim 100 jaar geleden geschreven is en waarin Dorothy er zelf op uit trekt, haar problemen onderweg oplost en daarmee haar zelfvertrouwen opkrikt - was aan het begin van de vorige eeuw ronduit revolutionair. De tot op dat moment in sprookjes opgevoerde rolmodellen voor meisjes waren passieve poppetjes. Zij zaten steevast te wachten tot ze door hun prins op het witte paard werden opgehaald of gered. In het verhaal van The Wiz werd voor het eerst met die traditie gebroken en getoond dat een vrouw zich niet afhankelijk hoeft op te stellen, maar zelf initiatieven kan nemen; kortom dat een vrouw sterk is. Gelukkig kunnen we daarvan tegenwoordig voldoende voorbeelden noemen.

In het kader van de Internationale Vrouwendag roepen de drie vrouwelijke hoofdrolspelers van The Wiz (Nurlaila Karim, Marjolijn Touw en Nicole Berendsen) het Nederlandse publiek op te stemmen op dé Nederlandse vrouw die hen het meest inspireert en voor hen het beste voorbeeld is van een sterke vrouw. Achterliggende gedachte van de verkiezing is dat we hiermee willen benadrukken wat het effect is van het geloof in jezelf; tevens de boodschap van de musical. Dit willen we doen door sterke vrouwen in Nederland in het zonnetje te zetten.

De vakjury bestaande uit Marianne van Wijnkoop, Wilma Nanninga en Anouk van Nes, geeft op de site hun voorkeursstem voor de sterkste vrouw van hun keuze.
Op www.musicals.nl kan het Nederlandse publiek tot 6 maart stemmen op 1 van de 25 genomineerde sterke Nederlandse vrouwen en maakt daarmee kans op kaarten voor de voorstelling The Wiz op 8 maart. De winnares van de verkiezing wordt op 8 maart bekend gemaakt.

The Wiz, een swingende feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf, is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Amerikaanse verhaal The Wizard of Oz uit 1900. The Wiz, die in 1975 voor het laatst op Broadway in première ging, ontving maar liefst zeven Tony Awards.
Noot voor de redactie/niet voor publicatie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal: Joop van den Ende Theaterproducties a Stage Entertainment Company, Suzan Bloemscheer, Manager PR & Voorlichting, tel. 020 3052 289/06 22 97 49 51 of suzan.bloemscheer@stage-entertainment.nl.


ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.