woensdag, maart 28, 2007

APS: VanHarte Resto kids racen tegen 1e coureur A1GP Bleekemolen


APS: VanHarte Resto kids racen tegen 1e coureur A1GP Bleekemolen

Dit is een origineel persbericht.

VanHarte Resto kids racen tegen 1e coureur A1GP Bleekemolen

Team Nederland A1GP World Cup of Motorsport organiseert kartclinic voor kansarme kinderen Amsterdam Noord

Amsterdam, 28 maart 2007 - Vanmiddag organiseerde A1GP coureur Jeroen Bleekemolen samen met het Nederlandse A1GP team een kartclinic voor de kinderen van sociaal buurtrestaurantketen VanHarte Resto uit Amsterdam Noord. De workshop werd afgesloten met een race tegen 1e coureur Jeroen Bleekemolen. 'Een 'vet coole' actie van A1GP', aldus de kinderen van het VanHarte Resto die zichtbaar genoten op de indoor kartbaan van Bleekemolens Race Planet. A1GP organiseerde deze middag om te onderstrepen dat A1GP een multicultureel sportevenement is dat niet alleen synoniem staat voor de races, maar ook voor 'teamspirit', 'sportiviteit' en 'gelijke kansen'.

Met de kartclinic voor de kinderen van het VanHarte Resto geeft A1GP verdere invulling aan zijn rol als sociaal maatschappelijk betrokken organisatie. A1GP kondigde dit seizoen eerder aan de Nelson Mandela Foundation en zijn stichting '46664' te steunen. De A1GP World Cup of Motorsport strekt verder dan de racesport alleen. Het sociale aspect van de race vormt een minstens zo'n belangrijk onderdeel van A1GP. Alleen al het feit dat de races in 11 verschillende landen tussen meer dan 20 nationale teams plaatsvinden, maakt A1GP een bijzonder racesportevenement. Ontmoeting tussen verschillende nationaliteiten en het samen moeten werken om talent verder te kunnen ontwikkelen zijn terugkerende thema's, waar A1GP veel waarde aan hecht.

Ontmoeting overkoepelend thema
'Ontmoeting' is tevens één van de belangrijkste thema's van het VanHarte Resto, dat in 2004 opgezet is als antwoord op sociale uitsluiting en - armoede. De sociaal buurtrestaurantketen met vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam en Zoetermeer gelooft dat 'de eetkamer als ontmoetingsplek' en 'de maaltijd als bindmiddel' fenomenen zijn van alle tijden, alle culturen en alle sociale klassen.

Onderlinge verbondenheid
Initiatiefnemer VanHarte Resto Fred Beekers: 'Ik vind het een positieve ontwikkeling dat steeds meer bedrijven en organisaties zoals A1GP initiatieven als het onze omarmen. Er is een duidelijke sociale bewogen tendens gaande in Nederland. Als ik vanmiddag al deze blije kinderen zie, ben ik er van overtuigd dat we samen op de goede weg zijn om de onderlinge verbondenheid in dit land te verbeteren, aldus Beekers.Noot voor de redactie:

De groepsfoto en de foto van de uitreiking zijn rechtenvrij beschikbaar op: www.anp-photo.com

Voor verdere informatie over A1GP kunt u contact opnemen met:
Eveline Malherbe
T: 070 312 10 71
M: 06 290 956 79
E: emalherbe@webershandwick.com
www.a1gp.com

Voor verdere informatie over VanHarte Resto kunt u contact opnemen met:
Danielle Cardozo
M: 06 106 195 46
E: info@vanharteresto.nl
www.vanharterekentopu.nl

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.