woensdag, maart 28, 2007

APS: CNV: Onverwacht cao-resultaat bij Polaroid Dit is een origineel


APS: CNV: Onverwacht cao-resultaat bij Polaroid

Dit is een origineel persbericht.

Onverwacht cao-resultaat bij Polaroid

Bij Polaroid in Enschede is vanmiddag onverwacht een cao-resultaat bereikt. 'Ondanks de moeizame start van de onderhandelingen ligt er nu gelukkig een goed resultaat, dat we positief aan de leden gaan voorleggen', zegt CNV-onderhandelaar Nicole Engmann-Van Eijbergen.

Tijdens de vorige onderhandelingsronde wekte het cao-bod van Polaroid nog de woede van de bonden. Polaroid bood toen slechts eenmalige loonsverhogingen, van 2 keer 1,5 procent. Terwijl CNV Chemie en energie om 2 keer 3 procent had gevraagd.

De onderhandelingen waren extra beladen, omdat het de laatste keer is dat er over de cao wordt onderhandeld. Volgend jaar gaat de vestiging, waar nu nog zo'n 250 mensen werken, grotendeels dicht. Voor de werknemers die hierdoor hun baan kwijtraken, is inmiddels - overigens met de nodige moeite - een sociaal plan afgesloten.

Loonsverhoging

De CNV-onderhandelaar vermoedt dat de boosheid over het aanvankelijke bod van Polaroid de werkgever ertoe heeft bewogen om het loonbod flink naar boven bij te stellen. De werknemers krijgen in een tweejarige cao (van 1 april 2007 tot 1 april 2009) een loonsverhoging van 2 procent per 1 april 2007 en nog eens 2 procent per 1 april 2008. Daarnaast krijgen de werknemers eenmalige toeslagen. Volgens Engmann is het 'een luxe variant'. 'De werknemers krijgen gedurende twee jaar elke maand een uitkering van 1 procent van hun maandsalaris. Vooral in mei en december is dat natuurlijk leuk.'

Goede kant

Verder zal Polaroid de WGA-premie (0,36 procent van het inkomen) voor haar rekening nemen. Dat geldt ook voor de verhoging van de pensioenpremie, die vanaf mei naar verwachting tussen 0,5 en 0,8 procent hoger uitpakt (dit als gevolg van de herverzekering van het pensioenfonds). 'Polaroid heeft zich nu weer van de goede kant laten zien', vindt Engmann.

Het cao-resultaat wordt aanstaande maandag positief aan de leden voorgelegd.

Voor nadere informatie

- Nicole Engmann-van Eijbergen, onderhandelaar CNV Chemie en energie: 06 - 516 01 989
- Kees de Vos, persvoorlichter CNV BedrijvenBond: 06 - 223 93 007

Utrecht, 28 maart 2007

www.cnvbedrijvenbond.nlANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.